Постнов Геннадій Михайлович, Кандидат технічних наук
Дата реєстрації
17-01-2015
Організація виконавець
Харківський державний університет харчування та торгівлі
Опис
Об'єктом дослідження є процеси переробки харчових продуктів з використанням ультразвуку на підприємствах, що спеціалізуються на переробці сировини тваринного і рослинного походження, на підприємствах ресторанного господарства. Мета роботи - обґрунтування можливості використання ультразвукової обробки для організації безвідходної переробки харчових продуктів. Було систематизовано відомості про розповсюдження ультразвукових хвиль в продуктах тваринного та рослинного походження, дані про використання ультразвукової обробки в харчовій промисловості України та закордоном. За результатами аналітичного огляду виявлено перспективність дослідження впливу ультразвукової обробки на такі об'єкти, як м'ясо великої рогатої худоби, океанічної, річної та ставкової риби, яєць та рослинних жирів. В роботі наведені результати досліджень, що стосуються знезараження м'ясної сировини, очистки тушок риби від луски та попередньої обробки риби перед консервуванням, отримання емульсійних соусів типу майонез.
Керівник: Постнов Геннадій Михайлович. Обробка харчових продуктів ультразвуком.
Харківський державний університет харчування та торгівлі. № 0215U000055