Інформація
Реєстраційний номер
0216U003613, Науково-дослідна робота
Назва роботи
Розробити рерурсоощадну систему технологічних рішень годівлі молочних корів при утриманні на довгонезмінній підстилці
Керівник роботи
Шабля Володимир Петрович,
Дата реєстрації
02-02-2016
Організація виконавець
Інститут тваринництва Національної академії аграрних наук України
Опис
Об'єкт дослідження - технологічні засоби приготування і роздачі кормів, і велика рогата худобу молочного напрямку продуктивності. Предмет дослідження: технологічні характеристики засобів приготування кормосумішей, фракційний склад частинок стебельчатим кормів в процесі заготовки, підготовки і приготування кормосумішей, кормове поведінку молочних корів . Мета досліджень - розробити технологічні рішення приготування і згодовування кормів дійним коровам, які містяться безприв'язне на солом'яній підстилці. Завданням на 2015 рік є розробка системи технологічних рішень підготовки і роздачі кормів молочним коровам при утриманні на солом'яній підстилці. Методи дослідження - обстеження, наукові дослідження з основних зоотехническими методами в умовах товарних молочних ферм, хронометражні спостереження, зоогігієнічні аналітичні та статистичні. патентний та літературний пошук. . Встановлено фракційний склад кормосумішей, що виготовляються за допомогою фермського комбайнів залежить від видового і фракційного складу вихідних корму раціону, а також від технологічних характеристик конструкцій фермського комбайнів і засобів попереднього подрібнення кормів. Доведено, що застосування запропонованої системи технологічних рішень, приготування кормів по використанню попередньо подрібнених кормів, згідно з розробленою технологічною інструкцією, дозволяє отримувати кормосуміші з гарантовано заданих фракційним складом, скоротити витрати часу на приготування корму і підвищити загальну продуктивність молочних корів. Запропонована система технологічних рішень згодовування кормосумішей на кормовому столі за умови дворазового роздачі кормів, дозволяє підвищити кормову активність тварин в денний і вечірній час доби. Розроблено технологічні інструкції. При цьому, для використовуваних в господарстві засобів (фермського комбайнів) приготування кормосумішей необхідно отримати технологічні характеристики, які відображають особливості зміни фракційного складу часток корму за часом приготування. Вплив виконання технологічної операції підгрібання кормів на кормову активність корів зростає в часі з моменту роздачі кормів на кормовий стіл.
Опис продукції
Фракційний склад кормосумішей, що виготовляються за допомогою фермського комбайнів залежить від видового і фракційного складу вихідних корму раціону, а також від технологічних характеристик конструкцій фермського комбайнів. Доведено, що застосування запропонованої системи технологічних рішень, приготування кормів по використанню попередньо подрібнених кормів, згідно з розробленою технологічною інструкцією, дозволяє отримувати кормосуміші з гарантовано заданих фракційним складом, скоротити витрати часу на приготування корму і підвищити загальну продуктивність молочних корів. Запропонована система технологічних рішень згодовування кормосумішей на кормовому столі за умови дворазового роздачі кормів, дозволяє підвищити кормову активність тварин в денний і вечірній час доби. Розроблено технологічні інструкції. Доведено, що для отримання кормосуміші з необхідним фракційним складом частинок стебельчатим кормів необхідно враховувати первинний фракційний склад стебельчатим кормів в залежності від виду і стадії за