Інформація
Реєстраційний номер
0215U001486, Науково-дослідна робота
Назва роботи
Вдосконалення науково-методичного забезпечення підготовки спортсменів України
Керівник роботи
Дрюков Володимир Олексійович,
Дата реєстрації
03-03-2015
Організація виконавець
Державний науково-дослідний інститут фізичної культури і спорту
Опис
Мета роботи - підвищити ефективність підготовки сильніших спортсменів України до Ігор ХХХІ Олімпіади у Ріо-де-Жанейро, ХХІІІ зимових Олімпійських ігор. Об'єкт дослідження - система спортивної підготовки до Олімпійських ігор сильніших спортсменів України на різних етапах. Методи дослідження: аналіз науково-методичної літератури, протоколів спортивних змагань, документів планування та звітності; опитування тренерів та спортсменів, педагогічні спостереження; ергоспірометрія, електрокардіографія, імпедансна кардіогемодинаміка, реовазографія, реоєнцефалографія, варіаційна пульсометрія, пульсометрія, електроміографія, спірографія, аналіз складу тіла; біохімічні дослідження; комплеск психофізіологічних та психологічних методів: хронорефлексометрія, треморометрія, теппінгтест, анкетне опитування, спостереження; комплекс біомеханічних методів: стабілографія, комп'ютерний аналіз рухів; методи математичної статистики. Результати дослідження - Здійснено аналіз виступу збірної команди України на ХХІІ зимових Олімпійських іграх у Сочі та визначено напрями вдосконалення підготовки спортсменів України. Науково обґрунтовано та експериментально перевірено ефективність застосування ергогенних засобів для спортсменів. Встановлено, що курсове застосування вуглеводно-білкового продукту супроводжується вірогідним збільшенням анаеробної потужності, та вірогідним покращенням точності сприйняття часу спортсменів-єдиноборців, а також сприяє прискоренню перебігу відновних процесів. У результаті дослідження встановлено, що курсове застосування спортсменами ергогенного засобу "Нанолайн. Сила" зменшує прояв лактатного ацидозу після навантаження, за рахунок покращення утилізації лактату.
Опис продукції
Науково обгрунтовано застосування спеціалізованого вуглеводно-білкового харчового продукту з метою прискорення перебігу відновних процесів в організмі спортсменів,профілактики перевтоми та перетренованості