28-29 квітня 2022 року відбудеться конференція під назвою «Університетські цінності: що, чому та як?».

Організатор – Європейська асоціація університетів / EUA.

Захід покликаний активізувати дискусію стосовно університетських демократичних цінностей, таких як академічна свобода, автономія університетів, свобода висловлення думок. Щоб залишатися відкритим середовищем, сприятливим для досліджень, університети повинні усвідомлювати свою соціальну відповідальність, розвивати культуру академічної доброчесності, розвивати партнерські відносини, які сприяють досягненню їх стратегічних цілей.

Програма конференції передбачає обговорення наступних питань:
– академічна свобода ‒ від політики до реальності (буде розглянута роль академічної свободи у захисті демократичних цінностей, забезпеченні саморефлексії, прагненні до постійного удосконалення суспільства, будуть визначені практичні можливості університетів для забезпечення реальної академічної свободи);
– виховання культури відкритих і професійних дебатів (на тлі суперечок навколо «культури скасування» і «де-платформінгу» будуть розглянуті потенційні наслідки таких тенденцій для свободи слова у європейських університетах, можливості університетів у забезпеченні свободи вираження думок, визначення ролі керівництва університету);
– цінності у глобальному співробітництві (будуть обговорюватися механізми, якими володіють університети для участі у партнерських відносинах, які приносять реальну додану вартість, і роль, яку цінності відіграють у таких механізмах).

Щорічна конференція EUA 2022 року відбуватиметься у Будапештському технологічному та економічному університеті (Угорщина). Вона стане платформою обговорення цінностей, які визначають місію та стратегічні цілі європейських університетів. У ході пленарних і секційних засідань різних форматів, вона надасть розуміння того, як цінності формують і спрямовують їх діяльність.

Для участі у конференції необхідна попередня реєстрація.

Детальніше: https://bit.ly/3B2HFYy, https://bit.ly/3jf6kDl, https://eua.eu/events.html 

Фото: скріншот

2022 щорічна конференція EUA
2021-10-19
Share