Молекулярно-генетичне дослідження адаптації дріжджів Saccharomyces до підвищених температур
Керівник роботи
Сибірний Андрій Андрійович,
Дата реєстрації
15-12-2011
Організація виконавець
Iнститут біології клітини НАН України
Опис
В результаті скрінінгу колекції дріжджових штамів відібрано термотолерантний штам Saccharomyces cerevisiae здатний до ефективної алкогольної ферментації глюкози при 42°С.
Опис продукції
Селекціоновано термотолерантний штам S. cerevisiae здатний до ефективної ферментації глюкози при 42°С. Відібранний штам ферментував глюкозу на рівні промислових штамів S. cerevisiae раси при 34°С. Однак при ферментації при підвищеній температурі цей штам ферментував глюкозу ефективніше за промислові штами.
Керівник: Сибірний Андрій Андрійович. Молекулярно-генетичне дослідження адаптації дріжджів Saccharomyces до підвищених температур.
Iнститут біології клітини НАН України. № 0211U013056