Інформація
Реєстраційний номер
0225U004562, (0121U108894) , Науково-дослідна робота
Назва роботи
Сучасний менеджмент у вирішенні проблем розвитку підприємств харчової промисловості
Назва етапу роботи
Сучасний менеджмент у вирішенні проблем розвитку підприємств харчової промисловості
Керівник роботи
Березянко Тамара Володимирівна, Доктор економічних наук
Скопенко Наталія Степанівна, Доктор економічних наук
Дата реєстрації
11-12-2025
Організація виконавець
Національний університет харчових технологій
Опис роботи
Обгрунтувати та систематизувати сучасні проблеми розвитку підприємств харчової промисловості та визначити пріоритетні напрями та заходи їх розв'язання
Опис етапу
Звіт про НДР: 422 с., 31 ч., 45 табл., 42 рис., 404 джерела. УПРАВЛІННЯ, ХАРЧОВА ПРОМИСЛОВІСТЬ, РОЗВИТОК, РЕЗУЛЬТАТИВНІСТЬ ДІЯЛЬНОСТІ, HR-МЕНЕДЖМЕНТ, КОМУНІКАЦІЇ. Об’єкт дослідження – сучасні управлінські процеси та механізми розвитку підприємств харчової промисловості. Мета роботи – розроблення теоретико-методичних та прикладних засад сучасного менеджменту у вирішенні проблем розвитку підприємств харчової промисловості, спрямованих на підвищення їх ефективності, конкурентоспроможності та стійкості в умовах зовнішньої невизначеності. Методи дослідження – теоретичні узагальнення та системний аналіз; математичне моделювання управлінських процесів; ризик-менеджмент; аналіз бізнес-процесів; методи стратегічного управління; цифрова аналітика; оцінювання ефективності виробничих та організаційних систем; використання інформаційних технологій для моделювання та оптимізації діяльності підприємств. У межах роботи визначено ключові фактори, що впливають на ефективність розвитку підприємств харчової промисловості, обґрунтовано роль сучасних управлінських технологій, інновацій та цифровізації. Доведено, що економічні та соціальні результати можуть бути досягнуті за умови інтеграції різних типів інновацій, удосконалення управлінських функцій і формування системного підходу до розвитку підприємств. Отримані результати узагальнюються у формуванні цілісного науково-методичного підґрунтя для підвищення ефективності управління підприємствами харчової промисловості в умовах сучасних викликів. У ході дослідження розроблено й обґрунтовано підходи, що забезпечують інтеграцію інформаційних технологій у систему управління, посилення ролі ризик-менеджменту в стратегічному розвитку, удосконалення організаційно-економічного механізму функціонування підприємств. Сформовано моделі та рекомендації, спрямовані на підвищення результативності зовнішньоекономічної діяльності у кризовому середовищі, а також представлено практичні рішення щодо оптимізації бізнес-процесів.
Опис продукції
Автори роботи
Галиця Ігор Олександрович
Драган Олена Іванівна
Безпалько Олена Вікторівна
Дунда Світлана Петрівна
Кириченко Ольга Миколаївна
Лисенко Олена Анатоліївна
Мазник Ліана Валеріївна
Осадчук Оксана Павлівна
Рибачук-Ярова Тетяна Володимирівна
Репіч Тетяна Анатоліївна
Стахурська Світлана Антонівна
Тертична Любов Іванівна
Тур Олеся Василівна
Турчина Марія Петрівна
Тюха Ірина Володимирівна
Шереметинська Оксана Валеріївна
Якимчук Тетяна Володимирівна
Гринюк Юлія Михайлівна
Баталова Олена Анатоліївна
Кутас Олена Олександрівна
Вознюк Микола Анатолійович
Голушко Денис Юрійович
Єрьомін Микола Володимирович
Левченко Вячеслав Васильович
Левченко Максим Олександрович
Назаренко Наталія Вікторівна
Харін Олександр Сергійович
Шешлюк Олексій Сергійович
Шульган Олексій Леонідович
Додано в НРАТ
2025-12-11
Підписка
Повідомити вам про надходження повного тексту?
Оновлено: 2025-12-12
