Інформація
Реєстраційний номер
0218U000177, 0116U001593 , Науково-дослідна робота
Назва роботи
Розробка сучасних біотехнологій якісних та безпечних м'ясних, рибних і молочних продуктів подовженого терміну зберігання
Назва етапу роботи
Керівник роботи
Баль-Прилипко Лариса Вацлавівна,
Дата реєстрації
23-01-2018
Організація виконавець
Національний університет біоресурсів і природокористування України
Опис етапу
Об'єкт дослідження - технологія м'ясних, рибних та молочних виробів різних асортиментних груп подовженого терміну зберігання. Мета - отримання харчових продуктів (м'ясних, рибних та молочних) різних асортиментних груп подовженого терміну зберігання. Методи дослідження - органолептичні, фізичні, фізико-хімічні, мікробіологічні, методи планування експерименту і статистично-математичної обробки даних на основі комп'ютерних технологій. За результатами досліджень розроблено концепцію створення біотехнологій якісних та безпечних м'ясних, рибних та молочних продуктів подовженого терміну зберігання; розроблені та апробовані сучасні біотехнології одержання якісних та безпечних харчових продуктів (м'ясних, рибних та молочних) різних асортиментних груп подовженого терміну зберігання. Авторами проекту клacифiковaнi дaнi пpо викоpиcтaння piзниx xapчовиx добaвок у виpобництвi м'ясних консервів; cиcтемaтизовaнi дaнi пpо: вiдомi cпоcоби викоpиcтaння тваринного бiлку Scan Gel DI-91, концентрату лактулози та йодовмісного препарату еламіну у виpобництвi м'яcниx консервів функціонального призначення; викоpиcтaння ферментних препаратів і розсолів у виробництві м'ясних шинкових консервів; способи використання католіту у виробництві м'ясних шинкових консервів. Розроблено технології м'ясних консервів геродієтичного призначення з використанням екстрактів рослинних спецій (розмарину, кропу, коріандру, мускатного горіха); субпродуктових паштетних консервів; удосконалено технологію функціональних паштетів з використанням харчових волокон (пшеничної клітковини) та білку плазми крові; розроблено технологію молочних продуктів (Консерви молочні "Масло вершкове стерилізоване збагачене йодом" у металевій тарі), рибних продуктів (пресерви та паштети рибні, з додаванням рослинної сировини) подовженого терміну зберігання. Запропоновані технології дозволяють отримати високоякісні продукти харчування функціонального спрямування з підвищеною біологічною та енергетичною цінністю, що дасть можливість вирішити проблеми харчування людей, які перебувають у надзвичайних ситуаціях, військовослужбовців під час виконання військових дій, що має базуватися на використанні продуктів високого ступеня готовності до промислового виробництва з гарантованими показниками якості і безпечності. Галузь застосування - на підприємствах харчової та переробної галузей АПК; нормативна і методологічна документації можуть бути передані установам Міністерства оборони України та Міністерства охорони здоров'я України, Державної санітарно-епідеміологічної служби України для використання у процесах формування програм, заходів з оптимізації харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту та Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, виконання ринкового нагляду за якістю і безпечністю харчових продуктів; результати комплексних будуть використовуватися у навчальному процесі ВНЗУкраїни. Міністерства освіти і науки України.
Опис продукції
Клacифiковaнi дaнi пpо викоpиcтaння piзниx xapчовиx добaвок у виpобництвi м'ясних консервів; cиcтемaтизовaнi дaнi пpо: вiдомi cпоcоби викоpиcтaння тваринного бiлку Scan Gel DI-91, концентрату лактулози та йодовмісного препарату еламіну у виpобництвi м'яcниx консервів функціонального призначення; викоpиcтaння ферментних препаратів і розсолів у виробництві м'ясних шинкових консервів; способи використання католіту у виробництві м'ясних шинкових консервів. Розроблено технології м'ясних консервів геродієтичного призначення з використанням екстрактів рослинних спецій (розмарину, кропу, коріандру, мускатного горіха); субпродуктових паштетних консервів; удосконалено технологію функціональних паштетів з використанням харчових волокон (пшеничної клітковини) та білку плазми крові; розроблено технологію молочних продуктів (Консерви молочні "Масло вершкове стерилізоване збагачене йодом" у металевій тарі), рибних продуктів (пресерви та паштети рибні, з додаванням рослинної сировини) подовженого терміну зберігання.
Автори роботи
Кашпаров Валерій Олександрович
Крижова Юлія Петрівна
Слободянюк Наталія Михайлівна
Старкова Ельвіна Решатівна
Додано в НРАТ
2020-04-02
Підписка
Повідомити вам про надходження повного тексту?
Оновлено: 2025-12-26
