На офіційному сайті ЮНЕСКО опубліковано інформацію з оглядом результатів партнерства ЮНЕСКО та Європейського Союзу, якому наразі виповнюється 10 років.

Наголошується, що це партнерство дозволило об’єднати зусилля на глобальному, регіональному та національному рівнях для якісної освіти, пом’якшення кліматичних змін, збереження культурної спадщини та реагування на кризи. За цей період реалізувано 109 проектів у всьому світі, які охоплюють культуру, освіту, свободу вираження поглядів, рівний доступ до інформації, науку та спільні пріоритети на загальну суму понад 311 млрд дол. США. Головним у партнерстві є зобов’язання просувати фундаментальні права людини, інклюзивні та різноманітні суспільства, зокрема: захист журналістів, які знаходяться в зоні ризику; підтримка цифрової трансформації, орієнтовану на людину, яка підтримує свободу вираження думок, доступ до інформації для всіх, культурне розмаїття, сталий розвиток.

Детальніше: https://bit.ly/3fN09ay, https://bit.ly/3rOTM9D, https://bit.ly/3et3tr3, https://bit.ly/2lSz4Xq, https://bit.ly/3EBFNvl, https://bit.ly/3S74XoZ

10 РОКІВ СТРАТЕГІЧНОМУ ПАРТНЕРСТВУ ЮНЕСКО ТА ЄС
2022-10-12
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *