Організація економічного співробітництва та розвитку оприлюднила звіт «Довгострокові сценарії: врахування енергетичного переходу» із серії «Робочі документи ОЕСР з економічної політики».

У документі описується останнє оновлення довгострокових сценаріїв ОЕСР, які складають кожні 2-3 роки для кількісної оцінки деяких із найважливіших довгострокових макроекономічних тенденцій і політичних викликів, що стоять перед світовою економікою. Вперше в оновленому виданні починають враховуватися деякі наслідки переходу на низьковуглецеву енергетику. Звіт складається з трьох частин, у яких представлено: довгострокові прогнози для країн-членів ОЕСР та країн G20, які не є членами ОЕСР, що востаннє були зроблені у 2021 році (Гільєтт); розширенні глобальні довгострокові моделі ОЕСР (LTM) для обліку енергоспоживання та пов’язаних з ним викидів CO2; альтернативний стилізований сценарій, в якому країни ОЕСР і країни G20, що не входять до ОЕСР, успішно переходять до низьковуглецевої енергетики, що загалом відповідає досягненню нульового показника викидів парникових газів до 2050 року. Ці розширення спираються на різні джерела, але найважливішими з них є моделювання витрат на зниження викидів CO2 за допомогою моделі ENV-Linkages, розробленої ОЕСР. Розширені моделі використовуються для вивчення деяких фіскальних наслідків енергетичного переходу, зокрема того, як негативні економічні ефекти пом’якшення викидів вуглецю можуть бути послаблені фіскальними або іншими структурними реформами.

Детальніше: https://is.gd/11FGII, https://www.oecd-ilibrary.org/deliver/153ab87c-en.pdf?itemId=%2Fcontent%2Fpaper%2F153ab87c-en&mimeType=pdf, https://doi.org/10.1787/153ab87c-en

Фото: скріншот

#НРАТ_Усі_новини #НРАТ_OECD

ОЕСР: ДОВГОСТРОКОВІ СЦЕНАРІЇ ЕНЕРГЕТИЧНОГО ПЕРЕХОДУ
2023-12-29
Share