Організація економічного співробітництва та розвитку опублікувала  звіт «Сільськогосподарський прогноз ОЕСР-ФАО на 2024-2033 роки» із серії «Доповіді ОЕСР про розвиток місцевої економіки та зайнятості».

Цей прогноз побудований на консенсусній оцінці десятирічних перспектив ринків сільськогосподарської продукції та риби й розкриває основні тенденції. Країни з економікою, що розвивається, відіграватимуть ключову роль у формуванні глобального сільськогосподарського ландшафту, причому очікується, що Індія випередить Китай і стане провідним гравцем. Зростання споживання їжі у калорійному вимірі у країнах з низьким рівнем доходу становитиме лише 4%. Глобальна інтенсивність парникових газів у сільському господарстві зменшиться, хоча прямі викиди від сільського господарства, ймовірно, зростуть на 5%. Проте, експерти наголошують, що у разі скорочення втрати продуктів харчування та відходів удвічі це б призвело до скорочення глобальних викидів парникових газів у сільському господарстві на 4%, а кількість людей, які недоїдають, – на 153 мільйони до 2030 року. Добре функціонуючі міжнародні ринки сільськогосподарських товарів залишатимуться життєво важливими для глобальної продовольчої безпеки та засобом до існування населення у сільській місцевості. Очікувані події мають підтримувати реальні міжнародні референтні ціни на дещо знижувальній тенденції упродовж наступних десяти років, хоча екологічні, соціальні, геополітичні та економічні чинники  можуть суттєво змінити ці прогнози.

Детальніше: http://surl.li/mhwtls, http://surl.li/spdvhl,  https://doi.org/10.1787/4c5d2cfb-en, https://www.agri-outlook.org/

Фото: скріншот

#НРАТ_Усі_новини #НРАТ_OECD

OECD-FAO AGRICULTURAL OUTLOOK 2024-2033
2024-07-12
Share