Скринінг рослинної сировини як джерела препаратів антимікробної дії в харчових технологіях
Керівник роботи
Грушецький Роман Іванович,
Дата реєстрації
22-01-2021
Організація виконавець
Інститут продовольчих ресурсів НААН
Опис
Проведено дослідження рослинних екстрактів(шипшини, троянди, лофанта, м'яти, базиліка, хміля та момордики), що використовуються як протимікробні засоби у харчовій промисловості,на предмет їх антимікробних властивостей щодо збудників.Встановлено антибактеріальні дії водних, спиртових,метанольних екстрактів листя момордики проти E. coli, Staphylococcus, Pseudomonas, Сальмонели, Streptobacillus і Streptococcus.
Керівник: Грушецький Роман Іванович. Скринінг рослинної сировини як джерела препаратів антимікробної дії в харчових технологіях.
Інститут продовольчих ресурсів НААН. № 0221U101576