Інтенсифікація процесу спиртового зброджування крохмалевмісної сировини
Керівник роботи
Олійнічук Сергій Тимофійович, Доктор технічних наук
Дата реєстрації
22-01-2021
Організація виконавець
Інститут продовольчих ресурсів НААН
Опис
Визначено основні кількісні показники безперервного гідролізу крохмалю ферментами глюко-амілазного комплексу на стадії розчинення і оцукрювання, необхідні для розробки ефективної схеми реалізації в промислових умовах. Встановлено, що на стадії розчинення крохмалю вуглеводний склад сусла характеризується вмістом мальтодекстринів і мальтози майже в однаковій кількості, а вміст глюкози значно менший. Основна кількість цукрів утворюється за першу годину тривалості процесу, що потребує корегування технологічної схеми.
Керівник: Олійнічук Сергій Тимофійович. Інтенсифікація процесу спиртового зброджування крохмалевмісної сировини.
Інститут продовольчих ресурсів НААН. № 0221U101577