На офіційному сайті Організації економічного співробітництва і розвитку опубліковано матеріали з серії «Політичні заходи ОЕСР щодо коронавирусу (COVID-19)».

У серії зібрані дані, аналіз та рекомендації щодо вирішення проблем охорони здоров’я, розв’язання економічної та соціальної кризи. 

Зокрема, у публікації «Підтримка психічного здоров’я молодих людей в період кризи COVID-19» наголошується, що криза COVID-19 суттєво вплинула на психічне здоров’я молоді, різко зросла і залишається вищою за докризовий рівень поширеність симптомів тривожності та депресії, незважаючи на часткове відновлення економіки. Погіршення психічного здоров’я може бути пов’язано із складнощами у доступі до послуг з охорони психічного здоров’я, широкомасштабними наслідками закриття шкіл, кризою на ринку праці, яка непропорційно сильно позначається на молоді. 

Експерти вважають, що за адекватної підтримки та своєчасного втручання молоді люди, які страждають психічними розладами, можуть отримати повноцінну допомогу, оскільки внаслідок кризи COVID-19 відбувається розширення існуючої системи підтримки психічного здоров’я у закладах освіти, на робочих місцях та у національних  системах охорони здоров’я.

Детальніше: https://bit.ly/3eWYFHR, https://doi.org/10.1787/84e143e5-en  

Фото: Cкріншот

Політичні заходи ОЕСР щодо COVID-19
2021-05-18
Share