МОН розпочало прийом заявок на конкурс науково-технічних розробок за державним замовленням. Виконання робіт-переможців почнеться із 2020 року. Термін виконання розробки не має перевищувати 2 роки.

Запропонувати власні роботи на конкурс можуть будь-які заклади чи підприємства – незалежно від форми власності чи відомчого підпорядкування. Головні вимоги, щоб організація мала відповідних працівників, обладнання та матеріально-технічну базу, а розробка була спрямована на отримання практичного результату для розвитку економіки, суспільства, зміцнення нацбезпеки і мали високий ступінь готовності до впровадження.

Роботи повинні відповідати пріоритетним напрямам розвитку науки і техніки, а саме:  інформаційні та комунікаційні технології; енергетика та енергоефективність; раціональне природокористування; науки про життя, нові технології профілактики та лікування найпоширеніших захворювань; нові речовини і матеріали.

«Важливо, що це вже вдруге ми проводимо конкурс розробок за держзамовленням за спрощеною процедурою. Науковці, проєкти яких переможуть, не повинні будуть проходити ще й тендерний відбір. Раніше така вимога існувала багато років і була досить абсурдною. Роботи, відібрані незалежними експертами та затверджені до виконання Урядом, мали ще проходити процедуру публічних закупівель. Торік ми змогли це прибрати й тепер укладаємо прямі договори. Це не тільки значно заощаджує час та ресурси науковців, а й, сподіваюся, дещо «оживить» конкурс, залучить нові колективи», – зазначив генеральний директор директорату науки МОН Дмитро Чеберкус.

Детальніше:  https://bit.ly/2BUqXP6, http://bit.ly/34csDQe, https://bit.ly/36gvuJD

Конкурс науково-технічних розробок за держзамовленням
2019-10-29
Share