Міністерство освіти і науки України листом №1/9-747 від 05.12.2019 р. звернулось до керівників закладів освіти та наукових установ щодо міжнародного дня боротьби з корупцією.

У листі зазначається, що заклади освіти та наукові установи мають бути осередками, в яких закладаються ціннісні орієнтири молодого покоління, чий світогляд, ціннісні переконання, способи мислення визначатимуть майбутнє країни.

Нетерпимість до корупції має бути наскрізним принципом реалізації освітніх і наукових програм, роботи зі студентами та учнями, загальної політики закладів освіти, наукових установ та щоденної поведінки їхніх працівників.

Засади боротьби з корупцією, закладені у міжнародних документах, зокрема у Цивільній конвенції про боротьбу з корупцією 1999 року та Конвенції ООН проти корупції 2003 року, повинні стати і для нас орієнтиром.

МОН закликає керівників, педагогічних, науково-педагогічних і наукових працівників усіх закладів освіти та наукових установ 9-13 грудня провести бесіди, дискусії, обговорення із учнями/студентами про сутність явища корупції, її руйнівні  наслідки для роботи демократичних інституцій, верховенства права, ефективного функціонування усіх органів влади.

Детальніше: https://bitly.su/SZq9b

2019-12-10

Фото: інформагентство RIA

Міжнародний день боротьби з корупцією
2019-12-10
Share