На сайті Міжнародного центру академічної доброчесності (ICAI) опублікована стаття Мері Девіс «Навігація панелями обговорення академічної доброчесності».

Автор ділиться своїми враженнями від участі у заході «Академічна доброчесність в епоху проривних технологій», який став експертною площадкою  для обговорення поточних викликів академічної доброчесності у контексті розвитку технологій штучного інтелекту. Вона знайомить читачів із власним баченням сплеску популярності до зазначеної теми, коли майже 700 фахівців долучились до дискусії. В чому причина такої активності? По-перше, йдеться про відповідальне використання ШІ, отже в центрі розмови були практичні питання роботи студентів з інструментами штучного інтелекту і дотримання при цьому академічних стандартів. По-друге, говорили про важливість розвитку людських навичок на тлі  появи додатків ШІ, цінність людських стосунків та змістовної взаємодії. По-третє, актуальна проблема – підтримка викладачів, оскільки їм, незалежно від дисципліни, що вони викладають, доводиться працювати з ШІ, підтримувати розвиток відповідної грамотності. По-четверте, необхідні регуляторні рамки, вироблені галузевими регуляторними органами (наприклад, у Великій Британії – це поради Агентства із забезпечення якості,  в Австралії – Агентства з якості та стандартів вищої освіти, на міжнародному рівні – рекомендації ЮНЕСКО для штучного інтелекту). Дебати щодо академічної доброчесності й штучного інтелекту корисні та мають бути продовжені.

Детальніше: https://academicintegrity.org/resources/blog, http://surl.li/qcdaeu, http://surl.li/oeuycd, http://surl.li/mlyblp, http://surl.li/clbyhw  

Фото: ІСАІ

#НРАТ_Усі_новини #НРАТ_АкадемДоброчесність_новини #НРАТ_Науковцям_новини #НРАТ_Освітянам_новини

ПИТАННЯ АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ ТА ШІ ВИКЛИКАЮТЬ ВЕЛИКУ ЗАЦІКАВЛЕНІСТЬ
2024-07-22
Share