На офіційному порталі європейських даних DataEuropaEu опублікований матеріал «Політика цифрової готовності: як сумісність в обміні відкритими даними підтримує цифрову трансформацію».

Йдеться про узгодження політик і формування більш досконалого законодавства у цій сфері. Наголошується, що у динамічному ландшафті цифрової трансформації європейські країни намагаються забезпечити готовність до цифрових технологій за допомогою шести ключових компонент, серед яких – принцип одноразового надання та повторного використання даних. Він передбачає, що люди та компанії повинні лише один раз надавати інформацію уповноваженим інституціям, мінімізуючи таким чином реагування на надлишкові запити на інформацію. Надалі за допомогою загальнодоступних наборів даних має відбуватися ефективний обмін інформацією між адміністративними системами. Завдяки стандартам відкритих даних перехресна сумісність між державами-членами підтримується завдяки понад 1,7 мільйонам загальнодоступних наборів даних на data.europa.eu. Інша компонента – розробка цифрових проектів. Законодавство повинно використовувати цей принцип та пам’ятати про сумісність із самого початку, щоб забезпечити узгодженість між сферами політики. Інтероперабельність повинна охоплювати кожен аспект – організаційний, семантичний, правовий, технічний. Побудова інформаційних систем повинна здійснюватися з урахуванням необхідності взаємодії та обміну відкритими даними, а органи державного управління повинні дбати про надання кращих державних послуг.

Детальніше: http://surl.li/qdpdey, https://semic2024.eu/, http://surl.li/wwxhho, http://surl.li/aijkob, https://data.europa.eu/en  

Фото: скріншот

#НРАТ_Усі_новини #НРАТ_ЕС #НРАТ_ВідкритіДані #НРАТ_Науковцям_новини #НРАТ_Освітянам_новини

СКЛАДОВІ ГОТОВНОСТІ ДО ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ
2024-08-07
Share