У рамках ініціатив Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), спрямованих на розвиток глобальної інфраструктури інтелектуальної власності, зокрема – шляхом покращення доступу до інформації та сприяння її використанню, між ВОІВ та Державним підприємством «Український інститут інтелектуальної власності» започатковано співпрацю. Це стосується передусім проведення спільних заходів, спрямованих на удосконалення послуг у сфері інтелектуальної власності. 

Результатом співпраці стало приєднання України до проєктів з розвитку глобальних баз даних, що стосуються знаків для товарів і послуг (Global Brand Database) та промислових зразків (Global Design Database). За даними повідомлень, розміщених на вебсайті ВОІВ, з травня цього року у Global Brand Database наявний весь національний фонд знаків для товарів і послуг, а з червня у Global Design Database з’явився фонд промислових зразків.

Global Brand Database – база даних, що надає широкі можливості пошуку ідентичних знаків для товарів і послуг та порівняння графічних елементів. Широкий спектр фільтрів дозволяє проводити пошук та порівняння окремих елементів позначення. Пошук за знаками, що вже наявні, є першим необхідним кроком для процедури реєстрації.

Global Design Database – база даних, яка дозволяє без зайвих зусиль здійснювати пошук у численних джерелах спеціальної інформації та швидко отримувати необхідні дані для ефективного дослідження масиву зразків.

Детальніше: https://bit.ly/2CuMLEB, https://bit.ly/32e5kaO, https://bit.ly/3ejGkRL, https://bit.ly/3fnazZC

Фото: Укрпатент

Участь України у проєктах з розвитку глобальних баз даних
2020-07-13
Share