Міністерство цифрової трансформації України та Міністерство економіки та зв’язку Естонської Республіки підписали Меморандум про співпрацю у сфері цифрових трансформацій.

Разом Україна та Естонія вже працюють над розробкою мобільного додатку та порталу державних послуг «Дія», впровадженням системи електронної взаємодії державних інформаційних ресурсів «Трембіта», яка є аналогом естонської X-Road, а також системи автоматизації роботи центрів надання адміністративних послуг «Вулик».

Важливим напрямом співробітництва стане розвиток електронних довірчих послуг, електронна ідентифікація, щоб українські громадяни могли на рівні з європейцями провадити електронні комерційні операції. Також у документі йдеться про надзвичайно актуальний для України напрямок-співпраці – кібербезпеку.

Першим проєктом, реалізованим  у рамках цього Меморандуму, стане Digital Society Sandbox, що передбачає проведення самітів та хакатонів. Планується, що перший такий захід пройде в Одесі у червні наступного року. Він стане прикладом державно-приватного партнерства, завдяки якому можна реалізувати амбітні проєкти у сфері діджиталізації.

Підписання Меморандуму про співпрацю у сфері цифрових трансформацій наблизить Україну до  її мети – стати одним із світових лідерів у сфері діджиталізації. 

Детальніше: https://bitly.su/ye1RF

Фото: Мінцифри

Меморандум про співпрацю у сфері цифрових трансформацій
2019-12-04
Share