Консорціум науково-дослідницької інфраструктури Центральної Європи (CERIC-ERIC) оголосив про відкриття нових конкурсів доступу до сучасного обладнання для здійснення комплексних та міждисциплінарних досліджень у галузі матеріалознавства та біоматеріалів.  

CERIC об’єднує сучасну науково-дослідницьку інфраструктуру країн Центральної та Східної Європи для забезпечення розвитку науки та промисловості у галузі дослідження матеріалів, біоматеріалів і нанотехнологій. Він надає відкритий доступ до цієї інфраструктури, забезпечує спільне використання провідних національних дослідницьких інфраструктур європейських країн для пошуку інноваційних рішень проблем у сферах енергетики, охорони здоров’я, харчування, культурної спадщини тощо. Мережа CERIC-ERIC наразі надає доступ до понад 60  об’єктів сучасного складного технологічного обладнання, розташованого в країнах Європи. Нещодавно мережа поповнилась дослідницькими структурами із вивчення проблем накопичування енергії, оснащених найсучаснішим обладнанням у галузі дослідження паливних елементів і батарей: лабораторія з випробовування батарей для зберігання енергії та лабораторія з випробовування паливних елементів і електролізу Об’єднаного дослідницького центру Європейської комісії в Петені (Нідерланди), водневий технологічний центр у Празі (Чехія), лабораторія непружного розсіювання в ультрафіолетовому діапазоні з джерелом фіксованої енергії у Трієсті (Італія). Доступ до інфраструктури CERIC відкритий для українських науковців безкоштовно за умови, що отримані результати та дані будуть доступні спільноті відповідно до прийнятої політики щодо наукових даних. Заявку на участь можна подати до  2 вересня 2024 року  та 1 жовтня 2024 року.

Детальніше: https://www.ceric-eric.eu/,   http://surl.li/raolrt, http://surl.li/txeodt

Фото: CERIC

#НРАТ_Усі_новини#НРАТ_ГрантиМіжнароднаПідтримка #НРАТ_ВідкритаНаука #НРАТ_ВідкритіДані #НРАТ_Науковцям_новини #НРАТ_Освітянам_новини

НОВІ КОНКУРСИ CERIC-ERIC
2024-08-01
Share